Stöldskydd & Spårsystem

Genuine Marine är auktoriserade återförsäljare av  Securmark, TRACKme, läs mer om systemen nedan.

Securmark

Securmark kan appliceras på både båt och motor som gör att objektet blir midre attraktivt för tjuven, den är även omöjlig att avlägsna. Alla märkningar registreras med uppgifter om objekten och dess ägare i Securmarks databas. Vid ägarbyte är det därför enkelt att kontrollera ägarförhållanden och på så sätt konstatera om båten är stulen. Ett sätt att undvika förvärv av stöldgods och att förhindra att stulna båtar kan avyttras.

Under de senaste åren har också ett antal fall visat att även utländska tjuvar har fått erfara risken med att stjäla stöldmärkta båtar. De flesta svenska försäkringsbolag ger olika typer av förmåner när båten är stöldmärkt. Det är inte ovanligt med en rabatt på 5% eller mer beroende på typ av båt, motor och försäkringsbolag. Kontakta oss för kompletterande info.

Vi kan givetvis komma ut till dig för att göra en märkning.

TRACKme

TrackMe är en kombinerad GPS/VHF sändare som varnar dig om båten blir stulen. Blir din båt stulen så får du ett SMS och behöver verifiera om båten ligger kvar. Vid konstaterad stöld hamnar ärendet hos larmcentralen och Polis som tillsammans med personal från TRACKme som påbörjar sökning. Med VHF signalerna kan båten pejlas in till ett exakt område där GPS signalerna kan ha försvunnit, ex inne i en lokal där det är dålig täckning.

Med denna spårsändare får du dessutom rabatt hos de flesta försäkringsbolag.

 

Finansiering

    

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Försäkring

Dags att se över försäkringen? Genuine Marine erbjuder rabatterad försäkringspremie för er båt. Vi har märkesförsäkring för Mercury, Evinrude, Honda samt Suzuki.

Läs mer